Spanać, Foto: Printscreen/Youtube/Tasty Balkan Food

recept

NAPRAVITE NAJKREMASTIJI SPANAĆ DO SADA: Umesto na ulju, spremite ga na OVOM SASTOJKU i biće još UKUSNIJI

Napravite lagani ručak sa spanaćem u bešamel sosu, a može da bude i postan, ako mleko zamenite ovsenim, a puter margarinom

Objavljeno: 27.06.2023. 20:44h

Spanać je zdravo povrće koje se odlično slaze uz mnoge namirnice, a može da se služi i sirov, kuvan ili pečen. Postoje različiti recepti za spanać i ne zna se koji je ukusniji, a danas vam predlažemo da ga pripremite sa bešamel sosom.

Ovaj poznati francuski umak se koristi umesto zaprške i daje poseban šmek jelu, a može da bude i postan, samo puter zamenite margarinom i obično mleko posnom verzijom.

foto: Printscreen/Youtube/Tasty Balkan Food

Sastojci:

250 g spanaća

250 ml mleka

20 g putera

1 kašika brašna

1/4 kašičice muskatnog oraščica

1/4 kašičice bibera

1/2 kašičice soli

foto: Printscreen/Youtube/Tasty Balkan Food

Priprema:

Kratko obarite spanać, pa ga dobro ocedite i iseckajte. Puter istopite u šerpi, pa propržite brašno, a onda dodajte i mleko. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje, a na kraju dodajte so, biber i muskatni oraščić, pa promešajte. Dodajte spanać i mešajte još nekih 5 minuta, pa sklonite sa šporeta.

Majke i snajke:

(Espreso/Stvar ukusa)