OVA POSLASTICA JE TRENUTNO NAJTRAŽENIJA U SRBIJI: Priprema se za TILI ČAS, a JEDAN SASTOJAK daje MEKOĆU
Banana hleb, Foto: Printscreen YouTube/Kuvajmo lako

RECEPT

OVA POSLASTICA JE TRENUTNO NAJTRAŽENIJA U SRBIJI: Priprema se za TILI ČAS, a JEDAN SASTOJAK daje MEKOĆU

Postoji orginalna verzija banana hleba sa kojom ne možete pogrešiti, ali dodavanjem ukusnih sastojaka kao što su čokolada, orasi i cimet, otvarate potpuno novi svet uzbudljivih ukusa

Objavljeno:

Banana hleb je trenutno jedna od najpopularnijih poslastica – za koju postoje brojne varijacije recepata. Ako imate banane koje počinju da tamne ili su već prezrele, vreme je da napravite ovaj preukusni hleb.

Nema bolje opcije nego da zrele banane ispečete u slatku poslasticu koja je osvojila društvene mreže. TikTok i Instagram su preplavili recepti za banana hleb, pa postoji mnogo maštovitih načina da ga spremite i zasladite se.

Glavno pitanje je: koji recept za banana hleb prvo isprobati?

Naravno, postoji orginalna verzija banana hleba sa kojom ne možete pogrešiti, ali dodavanjem ukusnih sastojaka kao što su čokolada, orasi i cimet, otvarate potpuno novi svet uzbudljivih ukusa. Počnite tako što ćete pregledati šta od namirnica već imate u kuhinji. To bi vam moglo pomoći da suzite izbor recepta koji želite da napravite.

Banana hleb
foto: Jutjub PrintskrinThe Cooking Foodie

Ako vam recept iz prve ne uspe, nemojte očajavati. Umesto toga, probajte da pripremite veganski hleb od banane ili verziju sa puterom od kikirikija.

Orginalni recept za banana hleb

Nikad ne možete pogrešiti sa klasičnom verzijom slasnog banana hleba.

Sastojci:

250 g brašna

1 kašičica praška za pecivo

1/2 kašičice sode bikarbone

1/2 kašičice mlevenog cimeta

1/2 kašičice soli

115 g neslanog omekšanog putera

100 g granuliranog šećera

50 g smeđeg šećera

2 velika jaja

2 kašičice čistog ekstrakta vanile

440 g pasirane banane

80 g seckanih oraha (opciono)

Palačinke
foto: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Srpski

Priprema:

U velikoj posudi umutite brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i so. U drugoj posudi umešajte puter, granulirani šećer i smeđi šećer 4-5 minuta ili dok ne postanu svetli i pahuljasti.

Umešajte jaja i vanilu, pazeći da dobro promešate posle svakog dodavanja. Zatim dodajte pasiranu bananu i mešajte dok se potpuno ne sjedini. Dodajte suve sastojke mokrim sastojcima i mešajte dok se ne sjedine. Lagano umešajte seckane orahe.

Stavite testo u pripremljeni pleh i rasporedite ga u jedan ravnomeran sloj. Pecite na 200°C 55-65 minuta ili dok čačkalica umetnuta u hleb ne izađe čista.

Majke i snajke:

00:50

Majke i Snajke

(Espreso/Wannabemagazine)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.