Posno jelo sa šampinjonima, Foto: Bakina kuhinja

gotovo za tili čas

BAKIN RECEPT ZA BRZINSKI RUČAK KOJI ĆETE OBOŽAVATI ZA VREME POSTA: Za sve će vam trebati svega 20 minuta

Post je vreme kada nam uvek zafale ideje za pripremu recepata, evo jedne od ideja šta biste mogli da pripremite za ručak

Objavljeno: 23.06.2023. 17:00h

Za vreme posta često ne znamo šta da spremimo "na brzinu", sva posna jela zahtevaju barem sat vremena pripreme jer se dugo kuvaju. A ko još ima volje i želje da sedi pored šporeta i znoji se po ovim temperaturama.

Zato vam donosimo jednostavan bakin recept sa pečurkama, za koji će vam biti potrebno svega 20ak minuta.

Uživajte i za vreme posta!

foto: Bakina kuhinja

Potrebno je :

  1. 1/2 kg šampinjona
  2. 2 kašike ajvara
  3. 3 čena belog luka
  4. stari hleb
  5. ulje
  6. so
foto: Bakina kuhinja

Priprema:

  1. Šampinjonima skinuti nogice, oprati pa okrenuti na ledja da se dinstaju a posle isprže
  2. Posoliti sa suvim začinom ili sa malo soli.
  3. Kad se zapeku okrenuti pa pobacati u kapice seckan beli luk pa ih još malo pržiti. Potrebno je oko 20 minuta ukupno ako su sitniji .
  4. U šerpu sipati malo vode, posoliti i dodati 2-3 kašike ulja. Kad provri dodati stari hleb na kriške i isključiti, Popariti hleb, pa ga žicom još malo izmešati
  5. U veći tanjir sipati poparu rasporediti a odozgo premazati 2 kašike ajvara pa istresti preko šampinjone. Od same pomisli vam krene voda na usta .Savršenstvo ukusa. Prijatno!

Ukoliko želite evo još jedne ideje za postan ručak, u pitanju je gulaš sa lisičarkama.

(Espreso)