recept
OVAKO SE SPREMA ORIGINALNA SRPSKA SALATA: Pikantni, a osvežavajući ukus će vas OBORITI SA NOGU
Jedna od najboljih svdežih salata
Postoji mnogo sličnih salata ovog tipa i sa sličnim sastojcima, ali i različitim nazivima. Razlike su stvarno minimalne: npr. između šopske salate i ove srpske, razlika je što u ovoj drugoj nema sira.
A razlika između meksičke salse (pico di gallo) i srpske salate je u tome što u meksičkoj nema krastavaca... sigurno i vi znate još neki primer koji ja nisam spomenula.
Potrebni sastojci:
2 paradajza,
1 veći sveži krastavac,
1 crni luk,
1 sveža slatka paprika,
malo sveže ljute papričice (po ukusu),
2-3 kašike ulja,
2-3 kašike jabukovog sirćeta (ili po ukusu),
so i biber.
Priprema:
Crni luk, paradajz, krastavac i papriku nasekajte na sitne kocke istavite u činiju, posolite, pobiberite i prelijte uljem i sirćetom. Sve promešajte i poslužite.
I to je to, za jednu od najboljih svežih salata.
ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA!:
(Espreso/Kuvarancije)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!