Šopska salata, Foto: Printscreen/Youtube/ Lily's kitchen. How to cook well.

OBRATITE PAŽNJU

ORIGINALNI RECEPT ZA ŠOPSKU SALATU: Polovina Srba ju je POGREŠNO PRAVILA, domaćice ga MORAJU NAUČITI

Redovan je gost na slavskim i svečanim trpezama, a s obzirom na to da je sezona krastavca i paradajza, red bi bio i da je napravimo

Objavljeno: 22.06.2023. 11:47h

U našoj zemlji postoji spisak recepata za jela iz drugih država koji su se odomaćili kod nas, a jedan od njih je i onaj za šopsku salatu.

Šopska salata stigla je iz Bugarske, ali je naše domaćice rado spremaju već decenijama.

Redovan je gost na slavskim i svečanim trpezama, a s obzirom na to da je sezona krastavca i paradajza, red bi bio i da je napravimo.

Sastojci:

foto: Profimedia

200 g sira

2 paprike babure

2 paradajza

2 krastavca

1 glavica crnog luka

3 kašike ulja

3 kašike sirćeta

so

Priprema:

Dobro operite povrće.

Krastavac oljuštite i isecite na kolutove, paradajz na kriške, luk na sitne komade, a papriku presecite na pola, odstranite joj peteljku i semenke, pa je iseckajte na kockice.

Naseckano povrće prebacite u dublju posudu, prelijte ga sirćetom i uljem, posolite, pa dobro izmešajte.

Na vrh dodajte sitno rendan sir, pa dekorišite po želji.

Prijatno!

(Espreso/Telegraf)