Džigerica, Foto: Printscreen Youtube / domaceiukusno

internacionalna kuhinja

SPREMITE NAJJEFTINIJE SVINJSKO MESO NA TURSKI NAČIN: Samo dok pročitate RECEPT krenuće vam voda na usta

Nije vam potrebno ništa specijalno, samo par začina, mast i meso

Objavljeno: 16.06.2023. 16:11h

Džigerica je jeftiniji izvor proteina, i ako se dobro spremi može biti vrhunskog ukusa. Naravno svi je većinski samo lepo ispržimo i posolimo, ali hvala bogu danas znamo da i druge kulture jedu iste stvari kao i mi, ali imaju drugačiji način pripreme.

Turci sve spremaju vrhunski, njihova kuhinja je prste da poližeš, i oni džigericu ne prže već ih slažu u ražnjiće i peku ih u rerni. Nije vam potrebno ništa specijalno, samo par začina, mast i meso. Ovako pripremljenu džigericu možete da služite uz salatu.

foto: Jela Jelena Petrović

Sastojci:

500 g svinjske džigerice

150 g svinjske masnoće

2 kašičice kima

2 kašičice tucane paprike

1 kašičica sumaka (začin)

2 kašičice slatke paprike

Priprema:

foto: Printscreen/Youtube/ Appetizing.tv-Chicken Recipes

Isecite džigericu i masnoću na kockice, pa pomešajte u posudi. Pospite kimom, tucanom paprikom, sumakom, slatkom paprikom i posolite. Dobro sjedinite rukama, a zatim uzmite štapić za ražnjić, pa stavite prvo masnoću, zatim dve kockice džigerice, opet masnoću, dve kockice džigerice i tako dok ne popunite štapić. Poređajte na pleh obložen pek papirom i pecite u rerni na 200°C dok ne dobije lepu zlatnu boju.

DA LI STE ČULI ZA JELO NOAZET? Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet:

(Espreso/ Stvar ukusa)