GRašak, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

recept

ISKUSNE DOMAĆICE STAVLAJU SAMO 1 SASTOJAK U GRAŠAK I TAKO BUDE GUST: Ne treba vam ZAPRŠKA, odmah ćete ovo uraditi

Iskusne domaćice imaju trik kako da bude gust

Objavljeno: 12.06.2023. 17:22h

Kuvana jela treba jesti što više, makar tako kažu stare bake, dobre su za stomak, veoma su hranljiva i preukusna su.

Jedno od takvih jela je sigurno grašak. Evo jednog super lakog recepta, a ukućamni će sve pojesti.

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

Uvek je dobro pojesti nešto na kašiku što bi naše bake rekle. Ručku kojem niko neće odoleti je grašak.

Iskusne domaćice imaju trik kako da bude gust.

Sastojci:

500 g graška

500 g svinjskog mesa (može i piletina)

1 crni luk

1 praziluk (po želji)

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

1 šargarepa

1 krompir

3 čena belog luka

1 kesica instant krem čorbe od graška

suvi biljni začin, biber

1 kašičica slatke mlevene paprike

malo mirođije

2 kašike kečapa

1 kašicica suvog vlašca (po želji)

U pitanju je priprema sa mirođijom.

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

Priprema:

Propržite iseckan crni luk i praziluk i posolite. Dodajte meso iseckano na kockice. Začinite suvim biljnim začinom, biberom i slatkom mlevenom paprikom. Ako želite, možete da dodate i tucanu ljutu papriku i vlašac.

Kada se meso malo upržilo, ubacite sitno seckan krompir, šargarepu i beli luk. Promešajte, pa dodajte grašak i opet promešajte. Dodajte malo mirođije, malo kečapa i nalijte vodom.

Poklopite i kuvajte na tihoj vatri.

Napravite supu sa toplom vodom i dodajte malo mirođije, pa i nju nalijte u grašak. Kuvajte otprilike 30-45 minuta.

Majke i snajke:

(Espreso/NajŽena)