Torta, Foto: Printscreen/Youtube/kuvajuzivo

PRIJATNO!

TORTA ZA KOJOM JE LUDELA CELA STARA JUGA: Kremasta i OSVEŽAVAJUĆA, a vanila i višnja se TOPE u ustima (RECEPT)

Torta za sva vremena - jasruk torta koja će vam vratiti sećanja

Objavljeno: 08.06.2023. 15:39h

Torta odlična za svaku manifestaciju, obožavaju je i najmlađi i najstariji!

Sastojci:

Za koru:

  • 6 jaja
  • 150 g šećera
  • 150 g brašna

Za fil:

  • 600 ml mleka
  • 6 žumanaca
  • 6 kašika šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 2 kašike oštrog brašna
  • 200 g sezonskog voća
foto: Printscreen/Youtube/kuvajuzivo

Još:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 2 kašike šećera u prahu

Priprema: Odvojite žumanca od belanaca, pa žumanca umutite penasto sa šećerom. U drugoj posudi umutite belanca u čvrst šne. Pomešajte obe smese i umutite, pa dodajte brašno i lagano pomešajte. Sipajte u pleh koji ste obložili pek papirom ili nauljili. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-ak minuta. Proverite čačkalicom da li je gotovo. U šerpu sipajte mleko i stavite da se greje. U posudi penasto umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodajte brašno i sjedinite mikserom. Sipajte dobijenu smesu u mleko, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte fil u neku posudu, pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se potpuno ohladi. Ohlađeni fil umutite.

(Espreso/Stvar ukusa)