Krofne, Foto: Bakina kuhinja

recept

OVE STARINSKE KROFNE SU "BOLI GLAVA": Isprobajte BAKIN RECEPT za omiljenu domaću poslasticu

Izmrviti kvasac sa malo vode i šećerom

Objavljeno: 07.06.2023. 09:19h

Stare dobre krofne, evo kako će vam uspeti korak po korak.

Potrebno je

15 gr kvasca

200 ml mleka

1 kašičica šečera

foto: Bakina kuhinja

2 jaja

1 kockica maslaca

korica limnuna

3 lončeta od 200 g brašna

Priprema:

Izmrviti kvasac sa malo vode i šećerom. Umutiti jaja sa žicom, dodati kvasac, maslac malo soli koricu limuna i brašno.

FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja

Zamesiti glatko teso i ostaviti da malo poraste. Podeliti na kvadrate pa saviti u loptice i staviti na papir za pećenje.

Ostaviti opet da malo poraste i pržiti.

U ulje spuštati krofne zajedno sa papirom pa papir vaditi posle par sekunde. Okrenuti kad porumeni

Vaditi rešetkastom kašikom na papir da upije višak masnoće Posuti vanilom i prahom šećera. Uživajte

Majke i snajke:

(Espreso)