Tikvice, Foto: Privatna arhiva

preukusno

OVO MORATE DA PROBATE, PRAVO LETNJE JELO! Pljeskavice od tikvica, krompira i kačkavalja PRAVE SE ZAČAS! (RECEPT)

Pročitajte bakina uputstva kako da ih najbrže i najjednostavnije pripremite

Objavljeno: 03.06.2023. 15:27h

Pljeskavice od tikvica, krompira i kačkavalj, pripremljene u rerni, a ne prđene na ullju u tiganju, odličan su izbor za lake, ukusne obroke, u kojima će svi uživati.

Pročitajte bakina uputstva kako da ih najbrže i najjednostavnije pripremite.

Potrebno je:

  • 1 veći krompir
  • 1 tikvica
  • 2 jaja
  • 250 gr mlevenog mesa
  • so, biber
  • mlevena paprika slatka
  • 2 čena seckanog belog luka
  • 1 veza mladog crnog luka
  • malo rendanog kačkavalja
Tikvicefoto: Zorana Jevtić

Priprema:

Izrendati krompir i tikvicu, posoliti i ostaviti da odstoji pa iscediti. Krompir i tikvice (isceđene) staviti u činiju, pa dodati jaja, meso, biber, papriuku, seckani beli i crni luk.

Baka je sve to stavila u secka, da sve sjedini u kompaktnu masu, Pomoću kalupa za krofne formirati jednake pljeskavice, ređati u podmazan pleh ili obložen pek papirom.

Ređati pljeskavice u pleh, pa preko staviti rendani kačkavalj. Peći na 200 stepeni oko 30-40 minuta.

(Espreso / Krstarica)