Jagnjeća kapama, Foto: Printscreen/Youtube/mojamalakuhinja

recept

DOMAĆICE SA JUGA OTKRILE TAJNU JAGNJEĆE KAPAME: Čorbasto jelo puno MESA i SPANAĆA, LJUBAV na prvi GRIZ (RECEPT)

Ako ste ljubitelj mesa i spanaća ovo jelo će zaseniti vaša čula!

Objavljeno: 31.05.2023. 17:00h

Ovo jelo se uvek priprema na proleće jer je tada sezona mlade jagnjetine i svežeg spanaća.

Sastojci:

  • 1 kg jagnjećeg mesa
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • nekoliko veza mladog luka
  • 70 g brašna + 1 kašika
  • 1 kg spanaća ili zelja
  • 1 kašičica slatke crvene paprike
foto: Profimedia

Priprema: Jagnjeće meso isecite na kockice, pa posolite i pobiberite, uvaljajte u brašno i kratko propržite na zagrejanom ulju. Zatim dodajte sitno seckan crni i mleveni beli luk i promešajte, pa dodajte seckani mladi luk. Sipajte malo vode, poklopite i dinstajte još nekih pola sata. Spanać obarite, pa ocedite i isecite. Dodajte u meso, pa sipajte brašno (1 kašika) i slatku crvenu papriku. Promešajte i krčkajte još 15 minuta.

(Espreso/Stvar ukusa)