Krmenadle u sosu, Foto: Printscreen/Youtube/Island Vibe Cooking

genijalno

CAKU ZA MEKANE KRMENADLE MORA SVAKA ŽENA DA ZNA: Da bi bile MEKANE obavezno uradite 1 STVAR pre PRŽENJA

Jednu caku pre spremanja morate da znate

Objavljeno: 28.05.2023. 09:11h

Ako volite pikantno i mekano mesto morate da napravite krmenadle po ovom receptu.

Jednu caku pre spremanja morate da znate.

Na ovaj način ih do sada niste spremali.

foto: Printscreen/Youtube/Island Vibe Cooking

Ako spadate u one koji ne mogu da zamisle ručak bez mesa, onda vam predlažemo da napravite najsočnije krmenadle. Ovo jelo će vam se posebno dopasti ako volite začinjenu i pikantnu hranu, a priprema je nikad jednostavija. Krmenadle se kuvaju u ljutom vulkanskom sosu, a mogu da se služite uz pire krompir ili salatu.

Sastojci:

3 krmenadle

4 kašike srirača sos

1 kašika meda

1 kašika sirćeta

1 kašičica mlevenog đumbira

1-2 čena belog luka

FOTO: Printscreen/Youtube/Island Vibe Cooking
FOTO: Printscreen/Youtube/Island Vibe Cooking
FOTO: Printscreen/Youtube/Island Vibe Cooking
FOTO: Printscreen/Youtube/Island Vibe Cooking

1 kašičica bibera

1 kašičica belog luka u prahu

1 kašičica italijanskog začina

2 kašike putera

1 kašičica mlevene crvene paprike

2-3 kašike vode

Priprema: Prvo nauljite krmenadle, a u posudi pomešajte so, biber, beli luk u prahu, italijanski začin, slatku mlevenu papriku i pospite sa obe strane mesa. Lepo utrljajte. U tiganj sipajte malo ulja, pa prvo propržite meso tamo gde je masnoća, a onda i celu šniclu. Izvadite meso iz tiganja, pa u isti dodajte puter. Kada se otopi dodajte mleveni beli luk, a posle minut i mleveni đumbir. Zatim dodajte tucanu papriku i srirača sos, kao i med. Promešajte. Kada krene da krčka sipajte sirće i vodu da malo razredite. Vratite meso i prelijte ga sosom, pa ostavite još par minuta.

(Espreso/Stvar ukusa)