Vlaške kiflice u tepsiji, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

PREUKUSNE

DOMAĆICE SU DANAS POLUDELE ZA VLAŠKIM KIFLICAMA: Testo je mekano zbog 1 SASTOJKA, ovaj RECEPT svi ZAPISUJU

Testo se raspada u ustima koliko je mekano

Objavljeno: 28.05.2023. 08:01h

Osim tradicionalnih kiflica na koje su mnogi navikli, vlaške morate što pre da isprobate.

Testo se raspada u ustima koliko je mekano.

Toliko će vam se svideti da ćete samo njih spremati.

foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci:

800gr. brašna

1 jaje

100 ml. ulja

1 kašičica šećera

1,5 kašičica soli

30gr. kvasaca

200ml. jogurta

200ml. vode

Za premazivanje:

FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

200gr. putera

Fil:

300-400gr. spanaća

2 jaja

200-260gr. sira

foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

1 jaje za premazivanje

Priprema:

Umesiti testo od brašna,vode, šećera, soli i kvasca. Dodati jaje, jogurt i ulje pa umesiti glatko testo koje ćete ostaviti da "odmori". Nakon toga podelite testo na 2 dela. Prvi deo razvijte što više pa premažite puterom, a potom i filom od sira, spanaća i jaja. Drugim delom preklopite filovanu jufku, isecite i urolajte kiflice pa premažite jednim jajetom. Peći u zagrejanoj rerni na 200c./10min. i na 180c./15min.

Bonus video:

(Espreso/Kurir Stil)