Pita krompiruša u tepsiji, Foto: Printscreen7Youtube/Sace Recepti

za doručak

NAPRAVITE PITU KROMPIRUŠU SA TRIK SASTOJKOM: Domaćinska, jeftina, a RECEPT će vam SVI TRAŽITI

Pitu krompirušu možete da služite i za doručak i za večeru

Objavljeno: 27.05.2023. 10:48h

Krompiruša spada u omiljenije pite na našim prostorima.

Krompiruša se u Srbiji jede često, pogotovo kada je u toku post.

Ova ukusna pita nije komplikovana za pripremu, a danas vam Stvar ukusa predlaže da isprobate nešto drugačije.

foto: Printscreen/Youtube/ Kuvarice manje zbori

U fil od krompira dodajte i povrće, kao što su paprika, šargarepa... Svaka kora se premazuje ovim nadevom, a onda se i posipa filom. Fantasična kombinacija kojoj nećete moći da odolite. Pitu krompirušu možete da služite i za doručak i za večeru.

Sastojci:

2 crna luka

1 čen belog luka

1 šargarepa

5 krompira

foto: Printscreen/Youtube/Milica Mihailović

1 paprika

12 kora

ruzmarin

200 g tvrdog sira

1 šolja ulja

foto: Printscreen7Youtube/Sace Recepti

1 šolja mleka

Priprema: U dubljem tiganju propržite seckani crni i mleveni belu luk, pa dodajte seckanu šargarepu, krompir i papriku. Stavite grančicu ruzmarina i posolite i pobiberite. Pokolopite i dinstajte dok povrće ne omekša. Povremeno promešajte i ako je potrebno dodajte malo ulja. U posudi pomešajte ulje i mleko da se dobro sjedine. Na pleh obložen pek papirom stavite četiri kore tako da se preklapaju i da oblože ceo pleh. Premažite uljem i mlekom.

foto: Printscreen7Youtube/Sace Recepti

Sipajte polovinu fila i pospite rendanim sirom (100 g). Preko stavite još četiri kore, premažite smesom od ulja i mleka, a onda sipajte drugu količinu fila i pospite preostalim sirom. Poređajte preostale četiri kore, na isti način kao i prethodne. Premažite smesom od ulja i mleka i sve ivici malo savijte na unutra. I njih premažite smesom od ulja i mleka. Pecite u zagrejanoj rern na 180°C oko 20 minuta.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa)