Igor Duljaj, Foto: Starsport©/Srđan Stevanović

"PODIGLI SMO NIVO FORME"

"PARTIZAN JE SAMO JEDAN, NIKO NIJE IZNAD KLUBA!" Duljaj pozvao navijače na stadion i govorio o budućnosti na klupi

Crno-beli u poslednjem, 37. kolu Superlige Srbije u subotu od 19 časova dočekuju Voždovac

Objavljeno: 26.05.2023. 13:48h

Trener fudbalera Partizana, Igor Duljaj rekao je da nikoga ne raduje što će ekipa takmičenje u Superligi Srbije završiti na četvrtom mestu na tabeli.

- Ta četvrta pozicija nikoga ne raduje, nije prijatno. Od raspada Jugoslavije nismo bili na ovom mestu, izuzetno je teško i ne bežim od toga. Podigli smo nivo forme pred kraj prvenstva, nije na meni da kažem da li je igra bolja, to prepuštam ljudima koji gledaju Partizan. Činjenica je da smo i protiv mnogo jačih timova igrali mnogo dobar fudbal - počeo je Duljaj na konferenciji za novinare u Beogradu.

Izabranici stručnjaka iz Topole u poslednjem, 37. kolu u subotu od 19 časova dočekuju Voždovac.

- Očekujem da izađemo motivisani, dres Partizana je izuzetno težak, bez obzira u kakvoj situaciji. Kultura Partizana nalaže da uvek idemo na pobedu, bez obzira da li smo u lakoj ili teškoj situaciji. Želimo da osvojimo tri boda, a važno je da to uradimo uz lepu i dobru igru - kaže Duljaj.

Dodao je da je igrače posebno motivisalo što su navijači na rukometu protiv Vojvodine, ali i putem društvenih mreža pozvali na stadion u Humskoj ulici.

- Posle toga, verujte mi, na treningu je juče pucalo, bilo je intenzivno i agresivno, u pozitivnom smislu. Obično kada su poslednje utakmice i sve završeno, imate mnogo povređenih igrača, crvene kartone, neko ranije ode kući. Sada su svi tu, osim ranije povređenih, niko nije otišao i to me raduje i daje mi nadu da ko god bude izašao na sutrašnji meč, da će dati sve od sebe - naveo je Duljaj.

Sigurno u sastavu neće biti Svetozara Markovića, a neizvestan je nastup Ljubomira Fejse.

Otkrio je da ako se nešto nepredviđeno ne dogodi na današnjem treningu, zna sastav koji će igrati protiv gostiju sa TC Stadion.

Svetozar Markovićfoto: Starsport©

Na pitanje o protivniku, rekao je da je to najmlađa ekipa u ligi koji se ne plaši da igra otvoreno. - Igraju od golmana, žele otvorenu igru, ne boje se čak i ako pogreše. Mislim da će biti odlična utakmica, žele da se nadigravaju, a osećam da će biti mnogo šansi - jasan je Duljaj.

Detalj sa prethodne utakmice Partizana i Voždovcafoto: Starsport©

U vezi budućnosti, Duljaj je poručio da će po završetku lige razgovarati sa ljudima iz kluba i da mu je važan glas navijača i ljudi koji se razumeju u fudbal.

Upitan je i o kadetu Matiji Popoviću, koji dobro igra za reprezentaciju na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj.

- To ime se duže pominje, nećemo unapred da ga hvalimo, neka nastavi sa dobrim igrama, u sigurnim je rukama. Partizan ima dobru omladinsku školu, poslednjih godina mnogo igrača izlazi - zaključio je Duljaj.

Igor Duljajfoto: Starsport

Čestitao je omladincima na tituli posle 13 godina i plasmanu u omladinsku Ligu šampiona i istakao dobru saradnju sa stručnim štabom ekipe.

Igor je pozvao pristalice da dođu u subotu u Humsku i podvukao - "Partizan je samo jedan, niko nije iznad kluba."

Bonus video:

(Espreso)