Bela čorba, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

PRIJATNO!

PIKANTNA BELA ČORBA PUNA POVRĆA: Norvežani imaju NAJBOLJI RECEPT za ovo jelo (VIDEO)

Isprobajte i čuveni recept za norvešku belu čorbu

Objavljeno: 22.05.2023. 23:31h

Bela čorba je nešto što srpske domaćice prvo nauče da spremaju, jer osim što je jednostavna i neverovatno je ukusna. Može da zameni obrok, a može da se služi i pre glavnog jela.

Danas vam predlažemo da isprobate i čuveni recept za norvešku belu čorbu koja se pravi sa ribom i dosta povraća, a pikantan ukus joj daje ljuta papričica. Oduševiće vas već na prvi zalogaj, a sprema se slično kao i naša.

foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Sastojci:

1 crni luk

20 g putera

1 praziluk

1 paprika

1 šargarepa

1 ljuta papričica

2 krompira

2 l vode

100 g pečuraka

2 čena belog luka

400 g tune (mogu fileti ribe po želji)

1 žumance

100 ml pavlake za kuvanje

1 veza peršuna

foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Priprema:

U dublju šerpu sipajte ulje i puter. Propržite sitno seckani crni luk i praziluk, a kada omekšaju dodajte sitno seckanu papriku, rendanu šargarepu i seckanu ljutu papričicu. Poklopite i dinstajte dok povrće ne omekša. Zatim dodajte krompir isečen na kockice, pa sipajte vodu i kuvajte još 15 minuta posle ključanja.

Za to vreme propržite seckane pečurke sa belim lukom i dodajte u čorbu. Ribu propžite sa obe strane i ubacite u čorbu. Začinite po želji, promešajte i kuvajte još 15 minuta. Umutite žumance sa pavlakom za kuvanje, pa sipajte dve kutlače supe u tu smesu i promešajte. Zatim smesu sipajte ponovo u čorbu i još jednom promešajte. Ugasite šporet i ostavite čorbu još 15 minuta, pa pospite seckanim peršunom i služite. Prijateno!

Majke i snajke:

(Espreso/Stvar ukusa)