Karlos Alkaras, Foto: Antonietta Baldassarre/Insidefoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

hladan tuš!

ALKARAS NE MOŽE DA DOĐE SEBI OD ŠOKA: Španac najavio PAUZU...

Ovo niko nije očekivao od najboljeg tenisera sveta

Objavljeno: 15.05.2023. 18:19h > 18:27h

Najbolji teniser sveta Karlos Alkaras je šokantno poražen od Mađara Fabijana Marožana u trećem kolu Mastersa u Rimu.

Španac je bio očekivano razočaran, a za protivnika je priznao da ga nije gledao ranije na Turu.

- Nisam ga poznavao pre ovog meča, samo sam pratio njegove rezultate sa Čelendžera i te stvari. Odlično je igrao, igrao je odlično i pre ovog meča ovde. Iznenadio me je. Njegov nivo igre je bio neverovatno visok. Siguran sam da će ubrzo da dođe do Top 100, nema sumnje - izjavio je Alkaras i dodao:

- Nisam igrao baš najbolje. On se pokazao dobro, nisam mogao da pratim njegov nivo igre. Bio je konstantan, to je najteže. Pokušao sam da se borim do poslednjeg poena. U drugom setu je bilo blizu, imao sam svoju šansu na 6:5, mislim da sam mogao da uzmem taj set, ali su se desile neke stvari.

Kako sam kažem potrebno mu je da resetuje um pred Rolan Garos koji počinje naredne sedmice.

- Odmoriću malo, uzeću neke dane pauze. Zaista mi je potrebno da resetujem um kako bih bio spreman za Rolan Garos. Naravno, treniraću i to nije tajna. Moram da treniram da bih bio bolji. Nisam mogao da treniram tri, četiri dana u nizu. Sve sami mečevi. Biće mi od pomoći da provedem neke dane u svom domu i da treniram kako bih bio spreman na Rolan Garosu.

Novinari su konstatovali da Alkaras nije izgledao na terenu onako kako su mnogi očekivali.

Karlos Alkarasfoto: Irina R Hipolito / AFP / Profimedia

- Ne, ne, ne... Dobro sam se osećao fizički, samo nisam igrao svoju igru. On je to učinio. Bio je agresivan, igrao je u terenu konstantno ili na liniji. Nisam uspeo da doprem do meča, da uđem lagodno u razmenu. Pravio sam dosta grešaka što ne radim često. Ovakvi dani mogu da se dese u tenisu i morate da izdržite. Kao što sam rekao, bio sam u drugom setu blizu, imao sam svojih šansi. On je zaslužio da pobedi - poručio je Alkaras.

(Espreso/b92)