Pita sa sirom, Foto: Printscreen/Youtube/Milica Mihailović

topi se

TURCI IMAJU SVOJ RECEPT ZA PITU SA SIROM KOJA SE RAZLIKUJE OD NAŠE: 1 sastojak joj daje MEKOĆU i to NE IZOSTAVLJAJU

Jedan sastojak nikako ne izostavljaju

Objavljeno: 12.05.2023. 17:12h

Turci imaju svoj recept za pitu sa sirom koja je neprevaziđena.

Jedan sastojak nikako ne izostavljaju.

To joj daje mekoću zbog koje se topi u ustima.

foto: Printscreen/Youtube/Milica Mihailović

Sastojci:

800 g brašna

450 ml vode

1 kašika soli

250 g margarina

FOTO: Printscreen/Youtube/Milica Mihailović
FOTO: Printscreen/Youtube/Milica Mihailović
FOTO: Printscreen/Youtube/Milica Mihailović
FOTO: Printscreen/Youtube/Milica Mihailović
FOTO: Printscreen/Youtube/Milica Mihailović

Fil:

300 g sira

2 jaja

Priprema: Umesite testo sa brašnom vodom i malo soli. Premesite testo sa malo brašna dok ne dobijete lepe i čvrste loptice. Razvijte jednu lopticu pa je premažite margarinom, savijte je i ostavite u frižider oko 40 minuta da se testo odmori.

foto: Printscreen/Youtube/Milica Mihailović

Posle 40 minuta, izvadite testo, razvijte ga a potom filujte pa pecite u rerni oko 30 minuta na 200 stepeni Celzijusa.

(Espreso/Kurir Stil)