Krilca, Foto: Bakina kuhinja

recept

PILEĆA KRILCA U MARINADI PO BAKINOM RECEPTU: Karamelizovani sloj nateraće vas PRSTE DA POLIŽETE

U činiju sipati ulje,med, soja so, ml paprike, kurkumu, beli luk, kečap, pavlaku, so i biber

Objavljeno: 12.05.2023. 17:00h

Lepljiva karamelizovana pileća krilca sa krompirićima od kojih se prsti ližu.

Potrebno je:

600 gr pilećih krilaca

2 kašike ulja

foto: Bakina kuhinja

2 kašičice meda

2 kašike soja sosa

1/2 kašičice ml paprike

malo belog luka

1 kašičicu začina za piletinu ili kurkumu

2 kašike kečapa

1.2 kašika pavlake može kisela

so biber

foto: Bakina kuhinja

Priprema:

U činiju sipati ulje,med, soja so, ml paprike, kurkumu, beli luk, kečap, pavlaku, so i biber. Sve izmešati. Sipati u to krilca i izmešati.

Pleh obložiti pek papirom i poredjati krilca. i to dodati krompiriće pa izmešati u ostatku sosa, još malo posoliti i dodati ulja i staviti krompir u redunu pleha.

Peći na 210 stepeni da porumeni oko 50 minuta. Pred kraj pokriti folijom. Fantazija ukusa uživajte... Najbolja krilca koje ste jeli....

Majke i snajke:

(Espreso)