Strahinja Eraković, Foto: FK Crvena zvezda

ZVANIČNO

NASLEDNIK ERAKOVIĆA! Zvezda potvrdila potpis štopera do 2027. godine (FOTO)

Smatram da sam u ovoj godini napredovao kao čovek pre svega, ali i kao igrač, tako da sam siguran da ću u budućnosti biti sve bolji na terenu, rekao je između ostalog defanzivac

Objavljeno: 09.05.2023. 16:01h

Strahinja Eraković (22) ovog leta bi mogao da napusti Crvenu zvezdu, a rukovodstvo je pripremilo njegovog prirodnog naslednika.

U pitanju je Stefan Leković (19) koji je po drugi put produžio ugovor sa crveno-belima, ovoga puta do leta 2027. godine.

Stefan Lekovićfoto: Starsport/Peđa Milosavljević

Talentovani defanzivac ove sezone odigrao je 12 utakmica u svim takmičenjima, a četiri je počeo kao starter.

Zanimljivo da je pre samo šest meseci, još jedan veliki produkt omladinske škole kluba sa Marakane produžio saradnju do leta 2026. godine.

Stefan Leković (levo)foto: Starsport©

- Leković je Zvezdino dete iz Omladinske škole koje je prošlog leta priključeno prvom timu i već je pokazao da ima ozbiljan kvalitet. Odigrao je dosta minuta tokom ove sezone i zaslužio je da dobije novi ugovor. U Zvezdi ima priliku da radi sa dobrim stručnjacima, te da u timu nastupa sa igračima koji imaju mnogo iskustva u domaćem prvenstvu, Evropi i reprezentaciji. Igra sa Erakovićem, Dragovićem, Milunovićem, igraće i sa Spajićem, tako da ima dobre uslove i okruženje za pravilan razvoj. Leković je jedan od onih koji su dobili šansu tokom proleća, a verujem u njega kao i u sve ostale mlade sa minutima u aktuelnoj takmičarskoj godini da imaju lepu perspektivu i da su budućnost kluba - rekao je sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.

Široj javnosti Stefan je postao poznat početkom marta kada je intervencijom na gol liniji sprečio pogodak TSC-a.

- Drago mi je što smo sačuvali mrežu i pobedili Voždovac, a produžetak ugovora smatram kao nagradu za partije koje pružam tokom sezone. Zahvalan sam stručnom štabu na ukazanom poverenju i nadam se da sam ispunio, i da ću tek ispuniti očekivanja svih u klubu u narednim godinama. Znači mi ukazano poverenje, jer sam Zvezdino dete i znam kako stvari funkcionišu, s obzirom da sam ceo život na Marakani. Smatram da sam u ovoj godini napredovao kao čovek pre svega, ali i kao igrač, tako da sam siguran da ću u budućnosti biti sve bolji na terenu. Što se tiče tih intervencija na gol-liniji, ne planiram da budem golman, ali volim da pomognem ekipi - uz osmeh je istakao Leković.

Bonus video:

(Espreso)