Foto: Nemanja Nikolić/Printscreen

nema kraja

DAN NAKON STRAŠNOG MASAKRA: Poznato šta se sve STAVLJA na TERET osumnjičenom U.B.

Šta se ovo dešava?

Objavljeno: 05.05.2023. 00:22h > 08:38h
13:09h

"Ubijao je pse po selu, mi smo to prijavljivali, ali je on nastavljao da to radi", kažu meštani sela kod Mladenovca u kom je živeo U. B. (21) vinovnik strašnog masakra koji je u ponoć šokirao Srbiju, kada je ubijeno 8 ljudi, a ranjeno 14.

12:20h

Osumnjičeni za ubistvo osmoro ljudi uskoro bi trebalo da stigne u prostorije policijske stanice u Smedervu

10:21h

Otac 21. U. B bio je vojno lice, oficir i veruje se da je uzeo njegovo oružje, nezvanično.

10:19h

Ubica je krenuo iz Malog Orašja, posvađao se sa grupom ljudi, otišao do kuće, uzeo očevo oružje i počinio pir.

Naišao je na grupu mladića i devojaka, koje je ubio.

Komšinica kaže da je videla čitav pir sa terase i vrisnula. Kada je čuo njen vrisak, on se okrenuo ka terasi i zapucao. Pobegla je unutra i pozvala policiju.

Crkvena zvona zvone na 15 minuta zbog ubijenih ljudi.

10:05h

9.55 Uroš B. obrisan sa društvenih mreža: Njegov nalog na jednoj aplikaciji u trenutku ugašen

9.50 Rodbina koja je primila Uroša u Vinjištu je privedena na razgovor

Navodno su ga pustili u kuću jer im je sutra slava, Đurđevdan.

09:26h

Intenzivnom akcijom srpske policije, koja je sa svim raspoloživim snagama celu noć bila na terenu, nakon osam sati ubica je pronađen u Vinjištu kod Kragujevca! Krio se kod rođaka, a izašla je njegova prva slika

foto: MUP
09:02h

8.50 Uroš B. je pucao sa zadnjeg sedišta, imao saučesnike?

Kako se sumnja, Uroš B. je imao i saučesnike, jer je prema rečima svedoka pucao sa zadnjeg sedišta. Kako je potvrđeno Tanjugu, on je uhapšen u okolini Kragujevca. Uhapšeni je pucao na meštane nekoliko sela u opštini Mladenovac iz automatskog naoružanja, a u potragu je bilo uključeno više od 600 pripadnika policije, helikoptereske jedince...

Kako se saznaje, među žrtvama su i jedan policajac koji u tom trenutku nije bio na dužnosti i njegova sestra. U prvom selu je ranio šestoro, posle toga otišao ka drugom selu gde je takođe pucao, ceo teren je bio blokiran pa i put na izlazu iz sela Malo Orašje prema Duboni. Više od 600 pripadnika MUP-a bilo je angažovano u potrazi za ubicom. Iz MUP-a je napad okarakterisan kao teroristički akt. Povređeni u noćašnjoj pucnjavi zbrinuti su u više bolnica u Beogradu i Smederevu.

8.40 Osumnjičen za ubistvo uhapšen je u selu Vinjište, tu mu je rodbina po majčinoj liniji

8.25 Vaspitačima iz Kragujevca naređeno da ne izvode decu u dvorišta zbog odbeglog ubice iz Mladenovca

08:56h

Kako se sumnja, U. B. je imao i saučesnike, jer je prema rečima svedoka pucao sa zadnjeg sedišta, prenosi Tanjug.

08:36h

08.34 - Zvanično saopštenje MUP-a. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nakon opsežne potrage uhapsili su U. B. (2002) u okolini Kragujevca. On se sumnjiči da je noćas vatrenim oružjem usmrtio osam osoba i ranio 14.

Povređene osobe su zbrinute u bolnicama. Policija nastavlja dalji rad na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti ovog događaja.

08:12h

08.12 - Ubica je upravo uhapšen u blizini Kragujevca

08:07h

08.00 - Blokiran put na izlazu iz sela Malo Orašje prema Duboni. Policajci sa dva automobila ne dozvoljavaju da se prođe i vraća ljude koji su koristili saobraćajnicu, javlja RTS.

08:01h

07.49 - Povređeni u noćašnjoj pucnjavi u Mladenovcu zbrinuti su u više bolnica u Beogradu i Smederevu.

U smederevsku opštu bolnicu „Sveti Luka“ tokom noći je primljeno je deset osoba, četiri su preminule, tri osobe su transportovane dalje za Beograd, a tri su operisane i nalaze se u stabilnom stanju. Jedna osoba ima prostrelne rane stomaka bez povreda unutrašnjih organa, druga je upucana u potkolenice i nalazi se na odeljenju ortopedije, a treća sa višestrukim poverdama organa i otovrenim prelomima, takođe je stabilno, javlja RTS. Nezvanično, najmlađi preminuli bio je 2008. godište.

07.35 - Pretresena vikendica teroriste u blizini blokiranih sela u kojoj je pronađena veća količina oružja i municije.

Kako Kurir saznaje na licu mesta, na terenu je između 600 i 1.000 policajaca, a smena je bila jutros oko pola 8. U toku pretresa jedne vikendice Uroša B. nađena je velika količina oružja i municije. Na licu mesta su pored Brigade, SAJ-a i vojna policija, PU Smederevo, Interventna 92...

foto: Nemanja Nikolić
07:39h

07.35 - Pretresena vikendica teroriste u blizini blokiranih sela u kojoj je pronađena veća količina oružja.

07.34 - U tri sela oko Mladenovca došlo je do smene policijskih snaga tako da su potragu na terenu preuzeli sveži pripadnici koji su nastavili da sužavaju obruč oko masovnog ubice - teroriste.

07.30 - Ministar Gašić napustio mesto pucnjave gde je proveo čitavu noć sa pripadnicima MUP-a.

07:31h

07.00 - Deo policijskih snaga traga i pretražuje sve vikendice, napuštene kuće, češlja i okolne proplanke a stavljena je i blokada koja onemogućava bilo koji automobil da izađe sa tog područja.

U potragu su uključeni dronovi i termovizijske kamere.

Drugi deo policijskih snaga obezbeđuje tri okolna sela - Dubona, Malo Orašje i Šepšin jer su meštani uznemireni i u strahu. Kako se nezvanično saznaje, obruč oko masovnog ubice se steže.

foto: Nemanja Nikolić
07:06h

6:55 Operisane osobe u KBC "Dragiša Mišović" i dalje životno ugrožene

Osam osoba koje su povređene u pucnjavi kod Mladenovca i koji su zbrinuti u Urgentnom centru su stabilno. U Bolnici Dragiša Mišović nalaze se dve povređene osobe od 21 i 23 godine, operisane su, ali i dalje životno ugrožene, prenosi RTS:

6:51 "Ubio mi je unuka i unuku..."

Oni su tu sedeli i pričali, on im je prišao i upucao ih iz čista mira. Ubio mi je unuka i unuku, kaže za Blic deda policajca Milana Panića i njegove sestre koji su bili žrtve pomahnitalog ubice Uroša B.