Lepinje sa kajganom, Foto: PRINTSCREEN/YT/ FAST & EASY RECIPES

UKUSNO

JEFTIN DORUČAK OD SVEGA PAR SASTOJAKA: Lepinje napunite KAJGANOM, SIROM i mladim lukom (RECEPT)

Za doručak spremite testo punjeno kajganom i mladim lukom.

Objavljeno: 04.05.2023. 08:14h

Doručak je najbitniji obrok, a ako želite da isprobate nešto drugačije, mi vam preporučujemo ovaj fantastičan recept.

Umesite testo i napravite tanke lepinje koje ćete napuniti kajganom, mladim lukom i sirom. Brzo i jednostavno, a ukus je neponovljiv. Sastojci su jeftini i uglavnom ih već imate kod kuće.

Sastojci:

100 g tvrdog sira

220 g brašna

1/2 kašičice soli

125 ml vrele vode

3 jajeta

1 kašika ulja

1 veza mladog luka

Priprema: Pomešajte brašno, so i vodu, pa umestite testo koje se ne lepi za ruke. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odmori 15 minuta. Za to vreme umutite jaja, pa ispržite kajganu. U posudi pomešajte seckani mladi luk, kajganu i rendani sir. Dodajte kašiku ulja i malo posolite, pa sve sjedinite. Testo oblikujte u valjak, pa isecite na 6 delova i oblikujte loptice. Pokrijte i ostavite da odmore 10 minuta. Razvucite svaku lopticu na 1-2 mm debljine, pa na pola testa stavite fil i onda preklopite drugom polovinom. Viljuškom pritisnite ivice da se lepo zatvore. Pržite u tiganju na malo ulja.

(Espreso/Stvar Ukusa)