Kvasac u šolji, Foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

majstori

ISKUSNI PEKARI 2 SASTOJKA UVEK STAVLJAJU U TESTO: Njhov TRIK za mekoću svi moraju da znaju

Više nećete morati da se brinete da li je naraslo

Objavljeno: 29.04.2023. 14:15h

Da bi vam testo bilo mekano primenite trik iskusnih pekara.

Više nećete morati da se brinete.

Značiće vam mnogo.

foto: Printscreen Youtube/Bokina kuhinja

Iskusni pekari uvek imaju svoje tajne za savršeno testo, te prave neodoljive kiflice, perece, krofne, štapiće koji danima budu mekani. Ukoliko se pitate kako im to polazi za rukom - caka je u dva sastojka koja obavezno dodaju u brašno pre nego što ga zamese.

"Čarobne namirnice" su zapravo kukuruzni skrob i običan griz koji se koristi u dečjoj ishrani.

foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

Skrob pomaže testu da bude lakše i prozračnije, a samim tim i mekše. S druge strane, kad se mala količina griza pomeša sa običnim pšeničnim brašnom, oslobađa testo od viška vlage.

Na kilogram brašna ide puna kašika kukuruznog skroba i ravna kašičica griza.

Bonus video:

(Espreso/Kurir Stil)