Brašno, Foto: Profimedia

veoma važno

ČAK I ISKUSNE DOMAĆICE PRAVE OVE GREŠKE: Evo šta morate da URADITE S BRAŠNOM pre dodavanja u TESTO ILI ZAPRŠKU

U nastavku teksta saznajte u kojim situacijama brašno treba da se proseje, a u kojima ne

Objavljeno: 22.04.2023. 16:09h

Oni koji tek počinju da kuvaju često za savete pitaju mame, bake ili neke prijateljice koje su već iskusne kuvarice. Ali, svaka ima neki svoj način na koji priprema jela, a postoje neke "cake" za koje čak i najiskusnije domaćice nisu sigurne kako treba da urade.

Jedan od tih primera je i u kojim situacijama treba prosejati brašno.

foto: Printscreen Youtube/Bokina kuhinja

Brašno je upravo onaj sastojak koji je, bez preterivanja, prisutan u većini recepata, od palačinki do vrhunskih umaka, a evo šta kažu profesionalni kuvari.

Prosejati ili ne

Što se tiče pripreme sosova, profesionalni kuvari kažu da prosejavanje brašna ovde ne igra ulogu.

foto: Prihntscreen/Youtube/My kitchen Tanja

Ali što se tiče pripreme testa, bilo za slatka ili slana peciva, hleb, palačinke... najbolje je da prosejte brašno. Dobijeno jelo od testa će tako biti vazdušastije, stoje i druge tajne. Osim toga, ako brašno nije najsvežije, onda će propuštanjem kroz sito, mešenje testa bez grudvica, svakako biti lakše i brže.

Majke i snajke:

(Espreso/Stvar ukusa)