Riba, Foto: Profimedia

važno je znati

OVDE SVI GREŠIMO KADA PRŽIMO RIBU: Zbog toga nam se UVEK RASPADNE i bude nikakva

Uvek birajte svežu ribu i kupujte je u proverenim ribarnicama.

Objavljeno: 21.04.2023. 16:19h

Ribase uglavnom sprema u posebnim prilikama, a mnogi izbegavaju da je pripremaju i tad, jer ne ispadne uvek dobro. Otkrijte koje su to greške koje domaćice često prave i zbog kojih im pržena riba ne ispadne uvek ukusna.

Izbor ribe

Uvek birajte svežu ribu i kupujte je u proverenim ribarnicama.

Kada se soli

Drugo važno pravilo kod pripreme ribe je vreme soljenja. Mnogi je sole još u fazi mariniranja, ali to će je učiniti suvljom. Najbolje je jelo posoliti u trenutku kada je spremno za serviranje. Takođe, so možete potpuno da izbacite i da je zamenite sokom od limuna ili soja sosom.

Kako se pravilno prži

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Uzmite dobar tiganj, zagrejte ga, pa dodajte dovoljnu količinu ulja. Stavite ribu i okrenite je samo par puta. Ako je često budete okretali ona će se raspasti.

(Espreso/Stvar ukusa)