Jaja u paradajz sosu, Foto: Printscreen/Youtube/SEVAT RECIPES

preukusno!

NEMOJTE BACATI USKRŠNJA JAJA: Iskoristite ih pametno i napravite ukusno toplo predjelo, ide i PARADAJZ (RECEPT)

Kombinacija kiselog paradajz sosa, aromatičnih začina i "neutralnih" jaja je savršena!

Objavljeno: 17.04.2023. 22:08h

Srbi po tradiciji farbaju mnogo jaja za Uskrs, samo neka ima. A onda kubure sa ostatkom i pitaju se šta da rade sa njima kad Uskrs prođe. Ovo je odličan način da ih iskoristite i napravite ukusno toplo predjelo koje će svi voleti.

Kombinacija kiselog paradajz sosa, aromatičnih začina i "neutralnih" jaja je savršena!

Sastojci:

4 kuvana jajeta

1 konzerva seckanog paradajza

1 glavica luka

2 čena belog luka

1 kašika maslinovog ulja

1 kašika paradajz pirea

so

biber

bosiljak, peršun, origano

Priprema:

U zagrejanom ulju prodinstajte iseckani crni i beli luk. Dodajte paradajz pire i seckani paradajz, i kuvajte dok se sos ne zgusne. Začinite po ukusu. Dodajte kuvana jaja i kuvajte još nekoliko minuta da se fino zagreju. Poslužite toplo uz kriške hleba.

(Espreso/Stvar ukusa)