Oblande na tacni, Foto: Printscreen/Youtube/Domaći recepti

PREUKUSNE

USKRS NE MOŽE DA SE ZAMISLI BEZ OVAKVIH OBLADNI: Na njima smo SVI ODRASLI, a samo BAKE znaju TAJNI RECEPT

Naše bake ih redovno spremaju za sve proslave, pa tako i za Uskrs

Objavljeno: 13.04.2023. 17:17h

Na oblandama smo svi odrasli, takvoj poslastici niko nije mogao da odoli.

Naše bake ih redovno spremaju za sve proslave, pa tako i za Uskrs.

Odmah će vas vratiti u detinjstvo.

foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci:

1 pakovanje gotovih kora za oblandu

500 g šećera

1 vanilin šećer

125 g margarina

100 g mlevenih oraha

1 l mleka

foto: Printscreen/Youtube/Useful and quick

Priprema:

Mleko stavite da da se kuva, dodajte šećer, margarin i vanilin šećer.

Pred kraj dodamjte orahe.

Kuvajte oko 2 sata na tihoj vatri dok se ne dobije gusti karamel.

Filujete svaki list oblande osim zadnje i na kraju pritisnete nečim težim da se listovi spoje.

Secite kad se ohladi.

(Espreso/Kurir Stil/Stvar ukusa)