Lovačke šnicle, Foto: Printscreen/youtube/ My kitchen Tanja

RECEPT

NA OVOM JELU SMO SVI ODRASLI, A DOMAĆICE GA SADA SPREMAJU DRUGAČIJE: Malo ko PAMTI OVAJ STARINSKI, a MNOGO JE BOLJI

Lovačke šnice od telećeg mesa su super predlog za ručak

Objavljeno: 12.04.2023. 11:32h

Lovačke šnicle su stari recept koji svi vole da jedu. Obično se služe za ručak sa pire krompirom, a priprema je toliko jednostavna da uspeva i početnicima u kuhinji. Ako želite da ih napravite malo drugačije, naš predlog je da teleće mesopremažete senfom, jer on celom jelu daje poseban šmek.

A kako bi šnicle bile što mekše dinstajte ih u sosu malo duže, sa povremenim dolivanjem vode.

foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

Sastojci:

500 g telećeg mesa

1 kašika brašna

malo senfa

2-3 kašike ulja

2 čena belog luka

1 kašičica mlevene slatke paprike

1 veza peršuna

foto: Printscreen/youtube/ My kitchen Tanja

Priprema:

Šnicle izlupajte čekićem, a onda premažite senfom, pa kratko ispržite sa obe strane. Zatim izvadite iz tiganja, pa propržite sitno seckani luk. Dodajte brašno, mlevenu slatku papriku, so, biber i začine po želji.

Sipajte vodu i promešajte, pa vratite meso u tiganj. Dinstajte dok ne omekšaju, a povremeno dolivajte vodu, kada vidite da je isparila. Pred kraj pospite sitno seckanim peršunom.

Majke i snajke:

(Espreso/Stvar ukusa)