Prženje piletine, Foto: Printscreen Youtube

POKUŠAJTE

TRIK ZA SOČNU I MEKANU PILETINU KOJU ZNAJU NAŠE STARE MAJKE: Nikad više neće biti suva

Sinonim za prvi maj je svakako roštilj, na kom se sprema najrazličitije meso, a najpopularnija je piletina

Objavljeno: 12.04.2023. 09:07h

Lepo vreme nam polako, ali sigurno dolazi, a sa njim i praznici kojima se svi radujemo. Prvi maj je "iza ugla", a to znači da će izletišta vrveti od ljudi koji jedva čekaju da uz dobru hranu provedu taj dan.

Sinonim za prvi maj je svakako roštilj, na kom se sprema najrazličitije meso, a najpopularnija je piletina bez koje ne može da prođe nijedan praznik i nijedan porodični ručak.

Razlog zbog kog se za ovakve prilike ljudi odlučuju na pileće meso je to što retko ko može da mu odoli, lako se sprema, ukusno je, a pre svega je prirodni izvor vitamina, proteina i zdravih masti, izbalansirane je kalorijske vrednosti, te je idealno i za one koji vode računa o ishrani.

Domaćice piletinu spremaju na bezbroj načina, a idealna je jer se savršeno kombinuje i sa drugim namirnicama poput krompira, graška, boranije, te vam ostavlja kreativnost u kuhinji i dopušta vam da pustite mašti na volju.

Ono što je pored hranljivosti i ukusa svim potrošačima veoma bitno je svežina proizvoda koji kupuju, te kvalitet smatraju imperativom.

Bonus video

(Espreso/telegraf)