Testo, Foto: Printscreen

obavezno probajte

ISKUSNI PEKAR OTKRIO CAKU KAKO DA VAM TESTO RASTE KAO LUDO: Čim dodate KAŠIČICU OVOGA videćete ŠTA će se DESITI

Uz ovaj trik imaćete mekano testo, savršeno za slane i slatke kiflice!

Objavljeno: 11.04.2023. 18:55h

Iskusni pekari kažu da nije suština da imate godine iskustva da biste napravili mekano testo kao iz pekare, već je tajna u jednom sastojku koji svi imate u kuhinji!

Ako budete pratili ove savete, više nikad vam se neće desiti da vam testo padne ili ne naraste lepo.

Pre nego što počnete da mesite testo, izvadite puter i jaja iz frižidera i držite ih neko vreme na sobnoj temperaturi.

Ne preterujte sa količinom praška za pecivo ili kvasca, jer postoji mogućnost da testo naraste previše i pukne.

foto: Printscreen Youtube/Bokina kuhinja

Testo stavljajte uvek u zagrejanu rernu, jer sva testa sa praškom za pecivo i kvascem to “traže”.

Prilikom spajanja vlažnih i suvih sastojaka dolazi do hemijske reakcije i testo odmah počinje da raste. Sačekajte 10 do 15 minuta od trenutka kada rerna dostigne željenu temperaturu i onda stavite testo u nju.

Zlatni savet: U svako testo stavite jednu supenu kašiku jabukovog sirćeta! Zdravo je, testo bolje naraste, a povrh svega, testu daje odličan “šmek”!

(Espreso/Krsarica)