Rolat sa džemom, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajmo lako

brza kuhinja

ROLAT SA DŽEMOM PO RECEPTU NAŠIH BAKA GOTOV ZA 15 MINUTA: Ubacite ovaj sastojak u jaja da bi BIO UKUSAN I SLADAK

Svima nam nedostaje ukus detinjstva ponekad, pogotovo kada nas vraća u vreme kada smo jeli kolače mekane ko duša

Objavljeno: 11.04.2023. 14:28h

Starinska jela su dobro došla kada smo nostalgični, mirisi šećera u prahu, i sveže pečenih kora nas uvek vraćaju u detinjstvo. Kao deca smo uvek voleli dezerte i sigurni smo da su vam rolati bili među omiljenima.

Evo recepta za rolat sa džemom koji ćete pojesti isto toliko brzo koliko mu treba i da se spremi - brzinom svetlosti.

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 1 kesica vanil-šećera
  • 1 šolja (od 2 dl) šećera
  • 1 šolja jogurta
  • 1,5 šolja brašna
  • 1 kašika praška za pecivo
foto: Printscreen/Youtube/Emily's Kitchen

Fil:

  • Džem po želji (šljive, jagode...)
foto: Profimedia

Priprema:

  • Uključiti rernu na maksimalnu temperaturu.
  • Umutiti jaja s vanil-šećerom, lagano dodavati šećer, potom jogurt i brašno pomešano s praškom za pecivo.
  • Najveći pleh obložiti papirom za pečenje, sipati masu i peći sedam-osam minuta.
  • Čim se biskvit izvadi iz rerne, uviti ga u vlažnu krpu (zajedno s papirom za pečenje) i urolati. Nakon pet minuta ga odviti, skinuti papir, pa ga ponovo uviti.
  • Posle pet minuta koru filovati džemom po želji, sve uviti u rolat i ostaviti da se kolač ohladi. Po želji ga možete posuti šećerom u prahu.

MAJKA I SNAJKA SU ZA REKORDNO VREME NAPRAVILE ROLAT SA MESOM: Pogledajte kako se porodica Davidović snašla u kuhinji:

(Espreso/Kurir.rs)