Tihomir Stanić, Foto: Espreso

NEVEROVATNO

U OVOJ DRŽAVI JE ROĐEN TIHOMIR STANIĆ: Nećete verovati koja je istina o POREKLU poznatog glumca

Tihomirov otac Nedeljko je bio učitelj, a majka Grana (devojački Dragnić) se bavila trgovinom

Objavljeno: 09.04.2023. 20:14h

Tihomir Tika Stanić je srpski televizijski i pozorišni glumac i producent. Živi i radi u Beogradu. Rođen je 17. novembra 1960. godine u mestu Šeškovci koje se nalazi u opštini Laktaši u Republici Srpskoj.

Tihomirov otac Nedeljko je bio učitelj, a majka Grana (devojački Dragnić) se bavila trgovinom. Upoznali su se tako što je Nedeljko dao oglas u kome je tražio trgovkinju zbog braka. On je iz prvog braka imao dva sina, Dragomira i Gordana, a Grani je to otkrio tek nakon venčanja. Par je dobio tri sina: Tihomira, Miomira i Bogdana.

Glumac je odrastao u mestu Kozarska Dubica gde je njegov otac radio. Sa 5 godina je krenuo u školu koja je za njega predstavljala najveću životnu radost. Nije voleo sport i svaki slobodan trenutak je koristio da nešto pročita i nauči. Leti je plivao i biciklom je išao na igranke.

Sa 17 godina je došao u Novi Sad prateći devojku koja mu se mnogo svidela i koja je studirala u ovom gradu. Iako se nije dobro pripremio, polagao je prijemni ispit na Akademiji umetnosti. Odrecitovao je Ćopićevu pesmu „Mala moja iz Bosanske Krupe“ i primljen je u klasu jednog od najznačajnijih srpskih pozorišnih režisera i profesora Dejana Mijača. 1983. godine je diplomirao.

Na drugoj godini studija, Tihomir se oženio Belgijankom Lilijan Luis Vermiš i uzeo je njeno prezime. Bili su dvanaest godina u braku.

foto: Espreso

1991. godine glumac je na aerodromu u Londonu upoznao deset godina mlađeg dramaturga Jelenu Mijović sa kojom je ubrzo započeo vezu. Par nije u braku, ali ne isključuju mogućnost da jednog dana stanu pred matičara. 1

1992. godine su dobili ćerku Milenu Hanu. Tokom sankcija, glumac, njegova supruga i ćerka su bili u Italiji.

2003. godine je postao otac devojčice Sofije Nađe. Starija ćerka je završila filozofiju dok mlađu interesuje gluma.

Tihomir nije strog roditelj, a ćerke je uvek učio da je istina najjače oružje i da čuda stvara onaj koji u njih veruje.

2003. godine je postao otac devojčice Sofije Nađe. Starija ćerka je završila filozofiju dok mlađu interesuje gluma. Tihomir nije strog roditelj, a ćerke je uvek učio da je istina najjače oružje i da čuda stvara onaj koji u njih veruje.

Osamdesetih godina prošlog veka, Tihomir je započeo filmsku karijeru, a zapaženiju ulogu je imao 1995. godine kada je igrao kralja Aleksandra Obrenovića u seriji „Kraj dinastije Obrenović“.

Ostvario je značajne uloge u filmovima: „Neprijatelj“, „Turneja“, „Mali Budo“, „Psi laju, vetar nosi“, „Inkarnacija“, itd. Voleo bi da snimi erotski film sa Isidorom Minić, ali veruje da ona ne bi pristala jer je suviše stidljiva.

(Espreso)