Pasulj, Foto: Prinstcreen/Youtube/Ivana's corner

UKUSNO

PASULJ SA SVEŽOM PAPRIKOM: Spremite tradicionalni srpski ručak na DRUGAČIJI NAČIN, ukućani će da odlepe (RECEPT)

Ovakav pasulj još niste probali

Objavljeno: 29.03.2023. 17:56h

Sastojci

1 kg pasulja

500 g roga - crvenih svežih paprika

mlevena začinska paprika

3 glavice crnog luka

ulje

so

Priprema

Pasulj (1 kg) staviti da se kuva i nasuti malo ulja

Posoliti i krčkati bez mešanja da se da se pasulj ne bi raspao

Dok se to kuva cele paprike (500 g) ispeći, pa odstraniti kožicu i semenke

U tiganj nasuti ulje i iseckani luk (3 glavice) pa lagano pržiti

Kada se uprži dodati malo mlevene paprike - to je gotova zaprška

Kada je i pasulj skuvan sipati u tiganj red pasulja, pa zapršku i red paprika, pa tako sve dok se ne potroši

Na kraju, malo zapeći u rerni

(Espreso/Zalogaj.com)