Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/domaceiukusno

OBRATITE PAŽNJU

NA OVOM JELU SU ODRASLI LJUDI SA KOSOVA: Svi su ga jeli, a sad je STARO I ZABORAVLJENO

Začinite po ukusu, nalijte vodu i kuvajte na tihoj vatri oko 2 sata

Objavljeno: 28.03.2023. 15:30h

Starinsko jelo koje se na Kosovu obično pripremalo od telećeg mesa i krompira.

Potrebno:

500 g junetine ili teletine

5 glavica crnog luka

3 čena belog luka

5 krompira

1 šargarepa

2 paradajza

mleveni biber

so

peršun

foto: Printscreen/TikTok/onceupona_dawn

Meso iseckajte na kockice i na ulju prodinstajte sa iseckanim crnim lukom. Kada meso omekša dodajte iseckanu šargarepu, krompir, beli luk i paradajz.

Začinite po ukusu, nalijte vodu i kuvajte na tihoj vatri oko 2 sata.

Nakon tog vremena pobiberite i pospite iseckanim peršunom.

A ovde naučite da pravite cicvaru:

(Espreso/www.minjina-kuhinjica.com)