Kolač, Foto: Printscreen/Youtube/table_diary

UKUSNO I JEFTINO

OVAJ KOLAČ MOŽETE NAPRAVITI ZA MANJE OD 400 DINARA: Ukoliko ste milsili da je NEMOGUĆE grešite, MELJE KONKURENCIJU

Ako ste ljubitelj brzih i jefrinih, a preukusnih, slatkiša ovaj recept će vas oboriti sa nogu!

Objavljeno: 27.03.2023. 16:26h

Ako više nemate ideja šta slatko da pravite kada vam dolaze gosti, ili kada vam ukućani traže kolač, ovo je idealno rešenje za vas! Dajemo vam recept za slatke sendviče koje će obožavati cela porodica!

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 40 g brašna
  • 1 kašika kakaa
  • 40 ml ulja
  • 45 ml mleka
  • 65 g šećera
  • 1 kašika soka od limuna (po želji)
foto: Printscreen/Youtube/table_diary

Za fil:

  • 120 ml slatke pavlake
  • 1 kašika šećera

Priprema:

Odvojite žumanca i belanca, pa belanaca držite u frižideru dok vam ne zatrebaju. U posudi pomešajte mleko i ulje, pa dodajte prosejano brašno i kakao. Sjedinite, pa dodajte žumanca i opet promešajte dobro. Umutite belanca, pa postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst sneg.

Dodajte u kakao smesu i lagano umešajte. Kalup u obliku kvadrata obložite pek papirom, pa sipajte smesu. Protresite da se izjednači, pa pecite u zagrejanoj rerni na 150°C oko 40 minuta.

Kada se ohladi, koru isecite na pola, da dobijete dva pravougaonika. Umutite slatku pavlaku sa šećerom i premažite preko jedne kore, pa preklopite drugom. Umotajte u providnu foliju i kratko ohladite u frižideru.

foto: Prntscreen/Youtube/table_diary

Isecite trouglove i poslužite. Prijatno!

A ovde pogledajte kako se pravi kineski Mesečev kolač:

(Espreso/Stvar ukusa)