Drgačije prženice, Foto: BAKINA I DEKINA KUHINJA

DORUČAK ZA CELU PORODICU

OBRADUJTE UKUĆANE PRŽENICAMA NA DRUGAČIJI NAČIN: Spremaju se lako, a uz to je i JEFTINO!

Iskoristite stari hleb da obradujete ukućane ukusnim obrokom

Objavljeno: 24.03.2023. 07:17h

Prženice su mnogima omiljeni doručak, a pritom se prave veoma brzo. Isprobajte novi recept sa dodatkom slanine, sira i paradajza i sigurno će vam se svideti. Iskoristite stari hleb da obradujete ukućane ukusnim obrokom.

Sastojci:

1 list suve slanine

3 jajeta

so, biber, origano, slatka paprika

50 g rendanog kačkavalja

1 svež paradajz

malo ulja

Priprema:

Slaninu iseckati na kockice i propržiti na malo ulja. Kad se slanina lepo zarumeni ubaciti kriške hleba i zapeći ga 2-3 minuta. U činiji umutiti jaja, posoliti , dodati papriku, origano, po želji biber. Sipati preko hleba. Okrenuti hleb pa preko dodati pola rendanog kačkavalja pa kriške paradajza. Preko paradajza, drugi deo kačkavalja. Poklopiti da se kačkavalj otopi i paradajz malo omekša. Istresti na tanjir i servirati toplo.

(Espreso/Bakina i dekina kuhinja)