Mimoza, Foto: Printscreen/Youtube

recept

PORED NJE ZABORAVIĆETE NA RUSKU I MIMOZU: Ova KREMASTA SALATA će postati omiljena na VASKRŠNJOJ TRPEZI

Svečana salata koja će biti glavna zvezda na svakoj trpezi

Objavljeno: 23.03.2023. 13:30h

Bliži se Vaskrs, najveći hrišćanski praznik, a kao po običaju domaćite tada pripreme bogatu trpežu. Ukoliko želite da vaša trpeza bude bogata evo predloga za ukusno predjelo - salatu sa kuvanim jajima i prazilukom.

Čim je probate postaće miljenica slavske trpeze i pravićete je češće nego rusku. Čitateljka Stvar Ukusa Tatjana je podelila sa njima recept za ovu prelepu salatu, a ako i vi poželite da je napravite evo postupka.

foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Sunčane Staze

Sastojci:

250 g majoneza

250 g kisele pavlake

1 kašičica senfa

2 kašičice suvog biljnog začina

malo belog luka u granulama

100 g praziluka

400 g obarenog krompira

200 g obarene šargarepe

foto: Printsceen/Youtube/ Еще Вкуснее!

200 g šunke

4 kuvana jajeta

Priprema:

Staviti jaja, krompir i šargarepu da se kuvaju. Naseckati praziluk i šunku. Napraviti smesu od majoneza, kisele pavlake, senfa, suvog začina i belog luka u granulama.

Zatim u naseckan praziluk i šunku naseckati krompir, šargarepu i jaja.Dodati pripremljenu smesu od začina i sve dobro izmešati. Salatu izmešati i dobro ohladiti, zatim služiti.

U videu ispod pogledajte kako da prevaziđete problem sa prejedavanjem:

(Espreso/Stvar ukusa)