Spanać, Foto: Printscreen/Youtube/Tasty Balkan Food

SJAJNO

PROFI KUVARI OVE TRI STVARI DODAJU U SPANAĆ: Ukus je FANTAZIJA, tako će biti SOČNIJI

Spanaću poboljšajte ukus dodajući mu aromatične začine, pavlaku za kuvanje i parmezan.

Objavljeno: 22.03.2023. 15:49h > 15:51h

Spanać možete da pripremate na bezbroj načina, kao svež u salati, kao prilog, za punjenje kanelona... Ovo praktično i jeftino povrće je omiljeno svim generacijama, a ne postoji domaćica koja ga nije bar jednom pripremala.

Tu nema neke nauke, svakome uspeva, ali ako želite da mu poboljšate ukus onda dodajte 3 tajna sastojka koja preporučuju profesionalni kuvari. Biće kremastiji i aromatičniji, ako ga umešate u sos od pavlake za kuvanje koji ste obogatili rendanom korom limuna, muskatnim oraščićem i parmezanom.

foto: Printscreen/Youtube/Tasty Balkan Food

Sastojci:

1 kg spanaća

2 kašičice maslinovog ulja

Za sos:

1 kašika putera

2 kašike rendanog crnog luka

malo ljute mlevene paprike

prstohvat muskatnog oraščića

1 kašičica rendane kore limuna

3/4 šolje pavlake za kuvanje

2 kašike parmezana

Priprema: U duboku šerpu sipajte maslinovo ulje i spanać, pa dinstajte nekih minut, dva, pa onda promešajte. Kada se spanać skuva, procedite ga i stavite ga na ubrus da se lepo ocedi. Istopite puter, pa propržite rendani crni luk. Posolite, pobiberite, pospite mlevenom paprikom, muskatnim oraščićem i rendanom korom limuna.Sipajte pavlaku za kuvanje, promešajte i kada proključa dodajte seckani spanać. Dobro umešajte i pospite parmezanom. Ostavite na špretu još 2 minuta, pa služite.

(Espreso/Stvar ukusa)