Pita, Foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

paŽnja

PEKARI OTKRILI KOJI JE NAJBOLJI PRELIV ZA PITU KOJI KORISTE: Samo tako će biti još MEKANIJA I SOČNIJA nego ikad

Trik koji koriste pekari

Objavljeno: 20.03.2023. 14:08h > 14:10h

SASTOJCI:

8 kašika brašna

1 suvi kvasac

2 šolje mleka

1 šolja ulja

so ili šećer (u zavisnosti od toga koju pitu pravite)

PRIPREMA:

foto: You Tube Fairytale Kitchen with Annie Printscreen

Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku koru premažite ovim prelivom, a zatim je filujete na uobičajen način.

Ostatak preliva sipajte preko pite i ostavite da pre pečenja odstoji sat i po, piše stil.kurir.rs.

Pogledajte recepte sremskih domaćica za posnu trpezu:

(Espreso)