Luis de la Fuente, Foto: EPA/Juan Carlos Hidalgo

REVOLUCIJA!

DE LA FUENTE SE ODREKAO 15 FUDBALERA SA MUNDIJALA! Veliki rezovi novog selektora Španije (FOTO)

Poznat novi kapiten, povratak Kepe Arizabalage

Objavljeno: 17.03.2023. 17:25h

Fudbalska reprezentacija Španije posle Svetskog prvenstva u Kataru i ispadanja u osmini finala od Maroka na penale, promenila je selektora.

Luisa Enrikea nasledio je Luis de la Fuente koji je bio šampion Evrope sa "crvenom furijom" do 19 i 21 godine.

PIKSI ŠOKIRAO SRBIJU: Stojković napravio VELIKI REZ u reprezentaciji!

Takođe je osvojio i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 2021. godine u Tokiju, a sada je šokirao spiskom za utakmice sa Norveškom i Škotskom.

To su mečevi za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj, a posle dve i po godine vratio se golman Kepa Arizabalaga.

Kepa Arizabalagafoto: AP

Tu je i Naćo iz Real Madrida, prvi put od oktobra 2018. godine, a na spisku su Osasun David Garsija, Espanjolov Hoselu ili ti Jago Aspas, legenda Selte.

Pošto na izboru nema Đordija Albe i Kokea, kapitenska traka ide oko ruke Alvara Morate koji najiskusniji sa 61 utakmicom i 30 golova.

Alvaro Moratafoto: EPA/JUANJO MARTIN

Nekadašnji prvak Evrope i sveta 25. marta na Rosaledi dočekuje Norvešku, a tri dana kasnije gostuje Škotskoj na Hempden Parku.

De La Fuente se odrekao čak 15 fudbalera koji su igrali na Mundijalu: Unaj Simona, Cezara Aspilikuete, Erika Garsije, Huga Guljamona, Pau Toresa, Đordija Albe, Karlosa Solera, Markosa Ljorentea, Kokea, Serhija Busketsa, Ferana Toresa, Žeremija Pina, Markosa Asensia, Pablo Sarabije i Ansua Fatija.

Serhio Busketsfoto: Profimedia

Povratnici su Mikel Merino i Mikel Ojarzabal iz Real Sosijeda, Fabijan Ruiz iz Pari Sen Žermena i Dani Sebaljos iz Real Madrida.

Stefan Bajčetić se povredio i neće igrati do kraja sezone, a izveo bi dobio poziv za U-21 selekciju, ali i dalje postoji nada da obuče dres Srbije.

Stefan Bajčetićfoto: EPA/Adam Vaughan

Robin Le Norman, francuski štoper iz redova Real Sosijeada nije dobio poziv, ali je selektor objasnio o čemu se radi.

- Imaćemo priliku da igrački kadar proširimo još jednim igračem fantastičnih kvaliteta. Nadamo se da će uskoro postati naš reprezentativac - rekao je Luis i time nagovestio da je zastoj protokolarne, odnosno administrativne prirode.

Luis de la Fuentefoto: EPA/Juan Carlos Hidalgo

Golmani: Kepa Arizabalaga (Čelsi), Robert Sančez (Brajton), David Raja (Brentford),

Kepa Arizabalagafoto: EPA/Neil Hall

Odbrana: Dani Karvahal (Real Madrid), Pedro Poro (Totenhem), David Garsija (Osasuna), Ejmerik Laport (Mančester siti), Naćo (Real Madrid), Injigo Martinez (Atletik Bilbao), Alehandro Balde (Barselona), Hose Gaja (Valensija),

Hose Gajafoto: Profimedia

Vezni red: Rodri (Mančester siti), Martin Zubimendi (Real Sosijedad), Gavi (Barselona), Fabijan Ruiz (Pari Sen Žermen), Mikel Merino (Real Sosijedad), Dani Sebaljos (Real Madrid), Pedri (Barselona),

Pedrifoto: Profimedia

Napad: Alvaro Morata (Atletiko Madrid), Dani Olmo (RB Lajpcig), Niko Vilijams (Atletik Bilbao), Hoselu (Espanjol), Jago Aspas (Selta), Đerar Moreno (Viljareal), Brajan Hil (Sevilja), Mikel Ojarzabal (Real Sosijedad).

(Espreso)