Jelo u šerpi, Foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

njami

MALO KOJA DOMAĆICA ZNA DA OVAJ DORUČAK MOŽE DA BUDE I POSTAN: Na njemu su GENERACIJE ODRASLE, recept JE ČUDO

Recept se prenosi sa kolena na koleno, a sada možete da napravite i u posnoj varijanti

Objavljeno: 16.03.2023. 19:56h

Na ovom tradicionalnom doručku većina ljudi je odrasla.

Recept se prenosi sa kolena na koleno, a sada možete da napravite i u posnoj varijanti.

Sastojci za posni kačamak na vodi:

300 gr belog ili žutog kukuruznog brašna,

foto: Printscreen/Youtube/ RIZNICA TAJNI

1/2 litre vode,

so.

Posni kačamak na vodi se priprema na sledeći način:

Vodu posoliti i pustiti da provri.

foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

Kad voda provri, sipati brašno u tankom mlazu i neprekidno mešati.

Dobro skuvan kačamak ne sme da ima grudvice, a kuva se najmanje desetak minuta na jakoj vatri uz neprekidno mešanje drvenom varjačom.

foto: Printscreen/Youtube/ RIZNICA TAJNI

Može se jesti sam ili kao prilog uz bilo koje jelo od ribe, riblji paprikaš, sataraš od povrća, sos od paradajza ili prepržen luk.

(Espreso/Posnajela.rs)