Gulaš, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

NJAMI

OVAKO SE SPREMA GULAŠ NA TRADICIONALNI NAČIN: Mekano MESO kakvo do sada niste PROBALI, morate da zapišete RECEPT

Iako je mađarski jedan od najukusnijih, sada ćete videti kako se sprema na tradicionalni način

Objavljeno: 16.03.2023. 17:14h

Gulaš je jelo na kojem su generacije odrasle, a recepata postoji mnogo.

Iako je mađarski jedan od najukusnijih, sada ćete videti kako se sprema na tradicionalni način.

Kako bi gulaš bio neodoljivo ukusan, potrebno je da prvo propržite meso kako bi se sokovi sačuvali unutra. Meso je najbolje da pržite iz nekoliko tura, jer ako previše stavite u šerpu meso se neće lepo propržiti i neće biti karamelizovano, a samim tim će biti i lošijeg ukusa. Služite sa testeninom, krompirom ili knedlama.

Sastojci:

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

900 g junećeg mesa

2 kašike ulja

2 crna luka

3 čena belog luka

2 kašike slatke paprike

1 kašika kima

1 kašičica soli

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

1/2 kašičice bibera

2 šolje goveđeg bujona

1 konzerva seckanog pelata

2 crvene paprike

2 kašike paradajz paste

1 kašika vorčester sosa

foto: Printscreen/Youtube/ Mi Kuvamo Srcem Wir kochen mit Herz

1 lovorov list

1 šolja pavlake za kuvanje

Priprema:

U dubokoj šerpi zagrejte malo ulja, pa dodajte meso isečeno na kockice, pa propržite sa svih strana. Izvadite meso, pa dodajte seckani crni luk i mleveni beli. Dinstajte nekih minut, dva, a onda začinite. Promšejate, pa sipajte bujon (pravi se tako što kocku supe rastvorite u 2 šolje vrele vode), pelat, seckanu papriku, paradajz pastu, vorčester sos i lovorov list.

foto: Printscreen/Youtube/ Mi Kuvamo Srcem Wir kochen mit Herz

Dobro promešajte i vratite meso u šerpu. Ostavite da proključa, pa smanjite temperaturu i poklopite. Neka se krčka još 2-3 sata dok meso skroz ne omekša. Izvadite lovorov list, a u posebnoj posudi umutite pavlaku za kuvanje sa 1/2 šolje gulaš sosa. Sipajte dobijenu smesu u gulaš i promešajte, pa ostavite da se krčka na laganoj temperaturi još nekih 5-10 minuta.

Ovde pogledajte kako se se spema zaboravljeno jelo iz Srbije:

(Espreso/Stvar ukusa)