Podvarak, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

recept

BOLJE OD PODVARKA, JEDINSTVEN NAČIN ZA PRIPREMU KISELOG KUPUSA: Dodajte JEDAN NEOBIČAN SASTOJAK i biće JOŠ UKUSNIJI

Pred kraj dodajte rendani sir za potpuni užitak

Objavljeno: 15.03.2023. 16:45h

Kiseli kupus niste pripremali na ovaj način. Sprema se slično kao podvarak, ali se dodajte i sir na kraju.

Ako volite podvarak ovaj ručak će vam se sigurno svideti. Na kiseli kupus poređajte meso, a onda zapecite u rerni. Pred kraj dodajte rendani sir za potpuni užitak. Sir koji se topi daje ovom jelu specifičan ukus. Odličan je predlog za ručak za celu porodicu.

foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

Sastojci:

kiseli kupus

1 batak

1 teleća šnicla (od buta)

1 svinjska šnicla

1 praziluk

1 paradajz

60 g tvrdog sira

začinska paprika, lovorov list, ruzmarin, majčina dušica

Priprema:

Meso posolite i pobiberite i pecite u tiganju po 2 minuta sa svake strane. Izvadite meso i u tiganj još malo ulja i propržite praziluk. Posolite. Kupus isecite na trake debljine prsta.

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Stavite u tepsiju, poprskajte maslinovim uljem i pospite začinskom paprikom. Po kupusu poređajte meso. Na vrh mesa stavite grančicu prženog praziluka i grančicu svežeg ruzmarina na juneći i svinjski odrezak, a na batak grančicu timijana. Pokrijte folijom.

Pecite u zagrejanoj rerni na 240°C oko 35 minuta. Skinite foliju i ukrasite kriškama paradajza i rendanim sirom. Pecite još 15 minuta na 200°C.

(Espreso/Stvar ukusa)