OVU OPASNU HRANU VAM PODVALJUJU NA KVARNO U MARKETIMA: Doktorka Stanišić upozorava da uopšte nije ZDRAVA
Dr Svetlana Stanišić, Foto: Printscreen/youtube/Grand Magazin Tv Grand

paŽnja

OVU OPASNU HRANU VAM PODVALJUJU NA KVARNO U MARKETIMA: Doktorka Stanišić upozorava da uopšte nije ZDRAVA

"Nisam nikad za prevelike restrikcije, kao što rade vegani i ljubitelji bezglutenske ishrane. Oni se na kraju svedu na to da završe na veganskom ili bezglutenskom fast fudu. Bukvalno jedu prerađene proizvode od onih koji su konzumirali dok su bili svaštojedi", rekla je doktorka

Objavljeno: 16:46h

Dr Svetlana Stanišić, stručnjak za ishranu i profesorka fizičke hemije, otkrila je na Kurir TV koje namirnice nam marketi podvaljuju, a dotakla se i vegana i onih koji su na bezglutenskoj ishrani. "Spremila sam, kao svaki štreber, par primera, šta sve možemo da nađemo u supermarketima kao navodno zdravu hranu koja to nije, a to je samo bespotrebno trošenje novca", započela je gošća "Pulsa Srbije" i dodala:

"Nisam nikad za prevelike restrikcije, kao što rade vegani i ljubitelji bezglutenske ishrane. Oni se na kraju svedu na to da završe na veganskom ili bezglutenskom fast fudu. Bukvalno jedu prerađene proizvode od onih koji su konzumirali dok su bili svaštojedi", rekla je doktorka i navela nekoliko konkretnih primera gde se potrošači dovode u zabludu da jedu nešto zdravo.

Market, Supermarket
foto: Printscreen/RTS

"Kad su žitarice u pitanju, najbolje je da kupite jednostavne ovsene pahuljice, koje su samlevene, ali ih vidite. Organski ekspandirane žitarice, mekanih, pufnastih, sa čokoladom, to je veoma loš sastav gde zbog prerade dolazi do gubitka svih zdravih sastojaka. Kranč i musli, da ne govorimo o šećernom sirupu, nazivaju se kinoa-bio, ima samo 3,8 odsto kinoe. Testenina od heljde i proso, što to dobro zvuči. Ali imaju 40 odsto pirinčanog brašna, 30 odsto kukuruznog, 20 odsto je proso i samo 10 odsto heljde", razotkrila je Stanišić uvrežene mitove.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.