Kajgana u tiganju, Foto: Printscreen/Youtube/ KAZAN

NJAMI

SPREMITE SELJAČKU KAJGANU ZA DORUČAK: I dan danas se SPREMA po SRBIJI, doručak koji GENERACIJE OBOŽAVAJU (RECEPT)

Udružena sa domaćim kajmakom, ova kajgana je prava kalorijska bomba, ali samo za one koji o tome vode računa

Objavljeno: 14.03.2023. 00:02h

Umesto klasične kajgane napravite ovaj omlet na seljački način.

I dan danas se sprema po selima Srbije.

Ništa ukusnije niste probali.

foto: Printscreen/Youtube/ KAZAN

Udružena sa domaćim kajmakom, ova kajgana je prava kalorijska bomba, ali samo za one koji o tome vode računa. U selu za to niko ne mari!

Sastojci: 100 g slanine, 50 g putera ili margarina, 2 krompira, veza peršuna, list celera, 8 jaja, so, biber.

Priprema: U polovini masnoće ispržiti prethodno iseckanu slaninu. Krompir isecite na tanke kolutove i propržite ga s drugom polovinom masnoće. Kad dobije boju, dodati mu seckani peršun i celer. Izlupati jaja, posoliti, pobiberiti, dodati krompir, brzo promešati i sve sasuti u tiganj sa proprženom slaninom.

foto: Printscreen/Youtube/ KAZAN

Ispeći omlet s obe strane, a voditi računa da ostane mek i debljeg sloja. Možete ga služiti toplog ili hladnog, uz kajmak ili sezonsku paradajz-krastavac salatu.

(Espreso/Kurir Stil/BastaBalkana.com)