Prebranac, Foto: Bakina Kuhinja

sočno

BAKA OTKRIVA TAJNU NAJUKUSNIJEG PREBRANCA: Od sada ćete ga samo ovako spremati (VIDEO)

Dodati jednu malu glavicu scrnot luka, lovorog list, biber u zrnu i skuvati pasulj

Objavljeno: 13.03.2023. 17:00h

Pasulj prebranac uvek popularan i veoma rado vidjen u svim domovima

Potrebno je:

500 gr krupnog pasulja

3 glavice crnog luka

1 glavica belog luka

biber u zrnu

lovorov lisr

foto: Bakina Kuhinja

1 kašičica slatke ml. paprike

ulje

suvi začin

ml. biber

Priprema:

Pasuš oprati pšod mlazom vode u rešetki, zati sipati malo vode i pustiti da vri 2-3 minuta. Istresti vodu isprati pasulj i naliti hladnom vodom. Dodati jednu malu glavicu scrnot luka, lovorog list, biber u zrnu i skuvati pasulj.

foto: Bakina Kuhinja

U tiganj iseći na što tanje režnjeve 2 veće glavice crnog luka ulje pa dinstati 20 minuta . dodati ulje pa pržiti i dinstati luk 20 minuta da omekne.

Dodati začin, crvenu papriku, tucanu ljutu papriku po želji ml. biber. U Pekač sipati trećinu pasulja pa polovinu luka, dodati pasulj pa luk. Zatim pasulj .

Pritisnuti malo kašikom. Staviti u rernu na 220 stepeni C 30 minuta da se zapeče. Ja sam uz pasulj stavila u pleh i ribu da se ispeče. Gala ručak ...Uživajte..

(Espreso)