Hleb, Foto: Printscreen/youtube/mojamalakuhinja

SJAJNO

BRZI DORUČAK OD STAROG HLEBA, A NISU PRŽENICE: Pravi se očas posla, ukus je nenadmašiv (RECEPT)

Ovo ćete jesti svako jutro

Objavljeno: 12.03.2023. 23:45h

Pohovani slatki hleb napravićete za svega pola sata. Potrebno vam je samo par sastojaka.

Sastojci:

100 g badema u listićima

3 jaja

250 ml mleka

3 kašike brašna

1 prstohvat soli

1/2 kašičice praška za pecivo

1/2 kašičice ekstrakta badema

6 tankih kriški hleba (ili 12 iz bageta)

3 kašike suncokretovog ulja

šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Bademe u listićima tostirajte, pa ih, kada poprime zlatnu boju, izvadite iz vrelog tiganja. Pleh obložite pek-papirom. U velikoj činiji pomešajte jaja, mleko, brašno, prašak za pecivo, so i ekstrakt badema. Umočite hleb sa obe strane, pa ga stavite na pripremljeni pleh i stavite u frižider na sat vremena (ili preko noći). Zagrejte ulje u tiganju. Pospite hleb bademima s jedne strane i pecite ga nekoliko minuta sa svake strane. Pre serviranja pospite šećerom u prahu ili prelijte medom - i poslužite sa svežim bobičastim voćem.

(Espreso/Alo trpeza)