Palačinke na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

caka

NIKADA VIŠE NEĆETE STAVLJATI TOPLU VODU U POSNE PALAČINKE: 1 SASTOJAK daje MEKOĆU, OVO NIKO NE ZNA

Umesto tople vode sipajte jedan sastojak i biće hrskave

Objavljeno: 09.03.2023. 21:02h > 21:04h

Spremite hrskave posne palačinke koje će vam se svideti više od mrsnih.

Umesto tople vode sipajte jedan sastojak i biće hrskave.

Verujemo da svi znate osnovne namirnice za palačinke i skoro ih je nemoguće zamisliti bez jaja i mleka. Međutim, recept za posne palačinke parira i njihovoj mrsnoj verziji.

Sastojci:

500 g brašna

1 kesica praška za pecivo

1 kašika šećera

4 kašike ulja

foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

1 kašičica soli

2 šolje kisele vode

1 kesica vanilin šećera

džem po ukus za mazanje

foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

Priprema:

U veću posudu pomešajte sve suve sastojke, pa polako dodajte kiselu vodu, sve vreme muteći mikserom, pa dodajte i ulje. Tiganj zagrejte, pa sipajte malo ulja, zatim odvadite jednu kutlaču smese za palačinke i sipajte u tiganj.

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Pecite sa obe strane po 2-3 minuta. Gotove palačinke premažite džemom, a možete ih posuti orasima ili šećerom.

(Espreso/Stvar ukusa)