Kupus, Foto: Printscreen/Youtube/ Moja Kuhinja Tanja

recept

JEFTINO, POSNO JELO NA KAŠIKU KOJE SRBI OBOŽAVAJU: Slatki kupus sa FLEKICAMA koji će vas DOBRO NAJESTI

Sladak kupus se od davnina poslužije na srpskim trpezama

Objavljeno: 09.03.2023. 11:00h

Počela je sezona mladog kupusa, a najbolji način da ga iskoristite jeste da napravite sladak kupus. Ovo jelo može da se kuva sa mesom ili bez, a naš predlog je posna verzija sa flekicama ili nekom drugom testeninom, a možete da koristite i krompir.

Sladak kupus se od davnina poslužije na srpskim trpezama, a kako su sastojci poprilično jeftini svako može da ga priušti.

foto: Printscreen/Youtube/ Moja Kuhinja Tanja

Sastojci:

2-3 kašike ulja

1 praziluk

1 šargarepa

1 kupus

1 paradajz

1 konzerva pelata

1/2 kašičice crvene paprike

2 čena belog luka

1 veza peršuna

posne flekice (ili neka druga testenina, a može i krompir)

foto: Printscreen/Youtube/ Moja Kuhinja Tanja

Priprema:

Isecite kupus na manje komade, a u šerpi propržite seckani praziluk na malo ulja. Posle minut dodajte sekcanu šargarepu, a kada omekša povrće posolite, pobiberite i pospite začinsku papriku.

Dodajte seckani paradajz, mleveni beli luk, kupus, sipajte vodu i pelat. Promešajte. Ostavite da se krčka dok ne omekša, a pred kraj u drugu šerpu u ključalu vodu sipajte flekice na minut, dva.

Zatim ih procedite i dodajte u šerpu sa kupusom, pa ostavite da se krčka još 5-10 minuta.

Pospite seckanim peršunom.

(Espreso/Stvar ukusa)