Novak Đoković, Foto: Karim SAHIB / AFP / Profimedia

suludo

"IZVINI, NOVAČE" Amerikanci besni na svoju državu zbog ZABRANE dolaska Đokoviću! Iznerov komentar je pobedio...

Potvrda se očekuje u ponedeljak, a postojeći zakon će sigurno prestati da važi 11. maja pa će Novak moći da igra na Ju-Es openu što mu je ipak najvažnije

Objavljeno: 05.03.2023. 13:04h

Prema poslednjim informacijama, Novak Đoković neće dobiti izuzeće od pravila da nevakcinisani nedržavljani SAD ne mogu da uđu u ovu državu, pa neće moći da nastupi na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju.

Potvrda se očekuje u ponedeljak, a postojeći zakon će sigurno prestati da važi 11. maja pa će Novak moći da igra na Ju-Es openu što mu je ipak najvažnije.

Nedavno je Pol Anakon istakao kako ne bi bilo fer da Đoković dobije izuzeće (bez obzira što se ni njima ne dopada zakon), a da mnogi drugi sa istim problemom "izvise" - samo zato što je najbolji teniser sveta dobio urgiranje organizatora pomenutih turnira kojima bi, naravno, značilo da svetski broj jedan bude u žrebu.

Ali, sada su se javile Novakove američke kolege koje su razočarane odlukom svoje Vlade.

- Ne brinite, 11. maja će se smatrati dovoljno sigurnim da uđe u SAD. Do tada je previše opasan. Ne dovodite u pitanje nauku, naša vlada je bila u pravu sa svim od samog početka pandemije koronavirusa - ironičan je na Tviteru bio Džon Izner.

Pored njega, reagovao je bivši američki teniser Mardi Fiš koji se izvinio Đokoviću u ime sopstvene domovine.

- Kakva glupost. Izvini, Novače.

(Espreso)